Атака росіян по Україні 10 лютого

Атака росіян по Україні 10 лютого
Зранку 10 лютого російсько-окупаційні війська запустили ракети по території України. У низці населених пунктів лунають вибухи, працює протиповітряна оборона.
Про це повідомляє місцева влада, пишуть журналісти hromadske.ua.

Київ

У столиці було чутно вибухи, розповіли наші кореспонденти. У КМВА зазначили, що в місті працює ППО.

Як згодом повідомив міський голова Віталій Кличко, уламки ракети пошкодили авто та дах приватного будинку в Голосіївському районі, ракетна атака триває.

Київщина

В області працює ППО, написали в обласній військовій адміністрації.

Харківщина

У Харкові пролунав вибух, повідомляють кореспонденти «Суспільного». Міський голова Ігор Терехов написав, що приблизно о десятій годині ранку був один удар по критичній інфраструктурі Харкова. Він попередив, що можуть бути перебої зі світлом та іншими комунальними послугами.

Внаслідок ворожого удару в Харкові 150 тисяч людей лишилися без світла, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов в етері телемарафону. Водопостачання та теплопостачання поступово відновлюють.

За попередньою інформацією, внаслідок останнього удару окупантів, який стався приблизно о 10:30 у Харківському районі, поранення отримали 7 людей. Двоє з них — у важкому стані. Дані уточнюються, написав Синєгубов.

Дніпропетровщина

У Кривому Розі було чутно кілька вибухів, повідомили кореспонденти «Суспільного». Очільник міської військової адміністрації Олександр Вілкул написав, що ще сім ракет на підльоті до міста.

Хмельниччина

У Хмельницькому чутно звуки вибухів, повідомляють кореспонденти «Суспільного». Згодом вибух підтвердив міський голова Олександр Симчишин. Він написав, що можливі перебої з електроенергією та іншими комунальними послугами.

Запорізька область

росіяни атакують Запоріжжя, зафіксовано два прильоти, написав секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Полтавщина

В області працює протиповітряна оборона, написав голова ОВА Дмитро Лунін.

Івано-Франківщина

В області чутно звуки вибухів, повідомляють кореспонденти «Суспільного». Згодом голова ОВА Світлана Онишук написала, що в області працює ППО.

Черкащина

Очільник обласної військової адміністрації Ігор Табурець повідомив про підвищену загрозу ракетного удару по регіону.

Вінниччина

У Вінниці було чути вибухи, спрацювала ППО, написав міський голова Сергій Моргунов.

Львівщина

В області працює протиповітряна оборона, написав голова ОВА Максим Козицький. У Львові чутно вибухи, працює ППО, повідомив міський голова Андрій Садовий.

Більше про атаку

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що зранку 10 лютого росіяни підняли у повітря стратегічні бомбардувальники Ту-95, які можуть мати на борту крилаті ракети. Є велика загроза ракетного удару, уточнив він.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що зранку у повітрі перебуває ворожа авіація, у морі кораблі-носії ракет «Калібр». росіяни здійснили пуски ракет. Очікується до 20 ворожих ракет, уточнив очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

У ніч проти 10 лютого росіяни запустили на територію України групу безпілотників Shahed. Головною метою баражувальних боєприпасів була розвідка розташування сил українських систем протиповітряної оборони та ураження енергетичних об’єктів. Після Shahed окупанти випустили десятки ракет по Харкову, Запоріжжю та Дніпру, внаслідок чого є влучання.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/ataka-rosiyan-po-ukrayini-10-lyutogo-sho-vidomo

Категорії: Новини Києва Новини Львова Новости Полтавы

10.02.2023 11:08