«Укренерго»: протягом двох тижнів у кожному регіоні буде день без обмежень.

«Укренерго»: протягом двох тижнів у кожному регіоні буде день без обмежень.
В Україні з 8 лютого протягом двох тижнів у кожному регіоні буде день без обмежень електрики, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно, щоб виміряти фактичне споживання у регіонах.
Про це повідомляє «Укренерго».

Проте компанія наголошує, що у разі повторення масованих ракетних обстрілів по енергетичній інфраструктурі вимірювання споживання можуть перенести до стабілізації ситуації. Якщо ж обстрілів не буде, то графік вимірів такий:

8 лютого: Запорізька, Донецька та Миколаївська області;
9 лютого: Харківська, Херсонська та Хмельницька області;
10 лютого: Волинська, Київська області;
13 лютого: Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська та Закарпатська області;
14 лютого: Полтавська, Черкаська, Рівненська та Луганська області;
15 лютого: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська й Тернопільська області;
16 лютого: Дніпропетровська область;
17 лютого: Київ, Чернівецька область;
20 лютого: Львівська та Одеська області.
Енергетики кажуть, що можуть дещо знизити ліміт електроспоживання в областях, де не проводять вимірів у конкретний день. Але запевняють, що робитимуть усе можливе, аби споживачі не відчули додаткового дискомфорту через проведення вимірів. Більш конкретну інформацію людям пропонують отримати від обленерго того чи іншого регіону.

Для чого потрібні виміри?


Енергетики хочуть перевірити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Таке дослідження має визначити, скільки саме зараз споживає кожний регіон за умови нормальної роботи енергосистеми.

Вимірювання також дозволять враховувати під час встановлення лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні та структурі споживання.

Тож результати такого вимірювання дозволять енергетикам скоригувати обсяги лімітів для кожної області та забезпечити більш рівномірний розподіл по регіонах. Як розподіляють ліміти зараз, «Укренерго» пояснювало тут.

Ситуація з електрикою


Енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, 5, 16, 29, 31 грудня та 14 січня. Також об'єкти інфраструктури атакували дронами.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що під час масованої ракетної атаки, яку росіяни здійснили 14 січня, зазнали пошкоджень 9 об’єктів генерації електроенергії: 8 блоків теплових електростанцій на заході України та один — на сході.

«Укренерго» 7 лютого розповідало, що в Україні поступово зростає споживання електроенергії, водночас збільшується і її виробництво. Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній, щоб покрити споживання повністю.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/ukrenergo-protyagom-dvoh-tizhniv-u-kozhnomu-regioni-bude-den-bez-obmezhen-elektriki-yakij-rozklad

Категорії: Новости Новости Житомира Новости Запорожья Новини Львова Новости Полтавы Новости Сум Новости Херсона

08.02.2023 09:56