До «Гвардії наступу» вже подали заявки понад 8 тисяч добровольців

До «Гвардії наступу» вже подали заявки понад 8 тисяч добровольців
Станом на вечір 6 лютого до «Гвардії наступу» загалом подали заявки більш як 8 тисяч добровольців. Штурмові бригади мають розпочати свою діяльність уже 1 квітня.
Про це повідомив виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко.

Він зазначив, що всі, хто подав заявки, будуть проходити співбесіду та перевірки.

«На цей момент найбільше добровольців записалося в Національну гвардію, але там і більше бригад. В Нацгвардії шість бригад, в Нацполіції — одна та поки що одна — у Держприкордонслужбі», — сказав керівник МВС.

Клименко зазначив, що набір триватиме 60 днів. Це, за його словами, не сталий процес: з кожним добровольцем проводять співбесіду, військово-лікарську комісію, перевіряють його фізичні та ментальні здібності і проводять «спеціальні перевірки». Також люди, які йдуть на службу, не можуть мати судимостей.

Під час зустрічі з чеською делегацією керівник українського МВС розповів, що «Гвардія наступу» — а саме 8 штурмових бригад Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби, — мають стати у стрій вже 1 квітня.

Як вступити до лав бригади?

Доєднатися до «Гвардії наступу» можна, подавши анкету на сайті, або ж подати анкету через визначені Центри надання адміністративних послуг. Адреси центрів розміщені на сайті «Гвардії наступу».

Кандидат має пройти військово-лікарську комісію, скласти психологічний та фізичний тест. Після успішного проходження він/вона зараховується до обраної бригади, пояснив Клименко. Для всіх бійців цих бригад зберігаються пільги, які є для військовослужбовців та поліцейських.

Більше про «Гвардію наступу»

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що ці штурмові бригади МВС звільнятимуть Донбас та Крим, а для охочих вступити «гарантують бойові зіткнення на передовій».

Очільник відомства Ігор Клименко заявив, що рішення про формування таких бригад «не спускали зверху», правоохоронці самі виступили з такою ініціативою.

Навчання бійців бригад триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім — у складі підрозділу. Коли командир буде розуміти, що підрозділ готовий, вони перейдуть до виконання бойових завдань.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/do-gvardiyi-nastupu-vzhe-podali-zayavki-ponad-8-tisyach-dobrovolciv-brigadi-mayut-stati-v-strij-u-kvitni

07.02.2023 13:42