Окупанти обстріляли будинок у Краматорську: двоє загиблих і два десятки поранених

Окупанти обстріляли будинок у Краматорську: двоє загиблих і два десятки поранених
російські окупаційні війська ввечері 1 лютого обстріляли Краматорськ Донецької області. Уже відомо про щонайменше двох загиблих і 20 поранених внаслідок удару.
Про це повідомили голова Донецької ОВА Павло Кириленко, Офіс генерального прокурора, ДСНС та поліція Донеччини.

Кириленко каже, що обстріл стався приблизно о 21:30. Окупанти вдарили ракетою по житловому будинку, розташованому у центрі міста, і повністю його зруйнували. Офіс генерального прокурора зазначив, що йдеться про багатоквартирний будинок.

На місці працюють рятувальники, правоохоронці та комунальні служби. Вони розбирають завали знищеного будинку.

Спершу повідомлялося про щонайменше 2 загиблих та 7 поранених. Згодом поліція Донеччини уточнила, що вже відомо про 3 загиблих та 20 поранених. Але Кириленко розповів, що інформація про третього загиблого не підтвердилася.

Окупанти поцілили в житловий сектор міста ракетою «Іскандер-К». Пошкоджено щонайменше 8 багатоквартирних будинків, з них один повністю зруйновано. Наразі триває пошуково-рятувальна операція.

На обстріл уже відреагував президент Володимир Зеленський. Він висловив співчуття рідним і близьким загиблих. Запевняє, що всіх винних Україна обов’язково знайде та покарає: «На помилування вони не заслуговують».

«Це не повторення історії, це щоденна реальність життя нашої країни. Країни, яка територіально межує з абсолютним злом. І яка мусить його здолати, щоб звести до нуля ймовірність повторення подібних трагедій», — зазначив президент.




Джерело: https://hromadske.ua/posts/okupanti-obstrilyali-kramatorsk-shonajmenshe-dvoye-zagiblih-i-semero-poranenih-ova

Категорії: Новости Краматорска

02.02.2023 10:37