Україна планує отримати від партнерів 24 сучасні винищувачі — Ігнат

Україна планує отримати від партнерів 24 сучасні винищувачі — Ігнат
Україна очікує на надходження 24 сучасних винищувачів в рамках допомоги від партнерів.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі El Pais.

За його словами, йдеться про два батальйони повітряних суден — у кожному по 12 винищувачів.

Ігнат зазначив, що пріоритетом є американські винищувачі F-16, але також розглядаються французькі бойові літаки Rafale і шведські Gripen.

Однак навіть за умови позитивного підсумку складних політичних дискусій щодо передачі літаків, Україна не зможе відразу розраховувати на сучасні винищувачі на полі бою. Як зауважив представник Повітряних сил, причина в тому, що військові потребують щонайменше пів року на навчання пілотів і команд наземного обслуговування.

26 січня видання Politico повідомило, що європейські країни обговорюють постачання винищувачів Україні, але деякі члени НАТО побоюються можливої ескалації.

Заступник радника Білого дому з питань нацбезпеки Джон Файнер заявив, що у Вашингтоні будуть «дуже обережно» обговорювати таку ідею. А заступниця речника Пентагону Сабріна Сінґх на питання про можливість поставок сказала, що США «нічого не збираються знімати з порядку денного».

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/vinishchuvachi-dlya-ukrajini-ignat-anonsuvav-nadhodzhennya-24-litakiv-novini-ukrajini-50300566.html

28.01.2023 17:13