Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції Слуга народу та виключили з партії

Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції Слуга народу та виключили з партії
Народного депутата Миколу Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції Слуга народу та виключили з партії після його поїздки до Таїланду у четвер, 26 січня.

Тищенко написав у Facebook, що перебуває у відрядженні в Азії та виконує завдання, яке отримали нардепи від Слуги народу — «розвиток дружніх взаємин у напрямі Азії та Африки». За його словами, про його поїздку знали «всі вищі керівники» і голова фракції.

«Нагадую, що я є співголовою групи дружби з В'єтнамом… За наказом вищого керівництва Азіатський напрям є одним із пріоритетних… Моє відрядження продовжиться, як і планувалося. Я дію виключно в інтересах України, що сьогодні включає налагодження дипломатичних відносин на міжнародній арені для прискорення нашої перемоги», — заявив він.

Голова фракції СН у парламенті Давид Арахамія заявив, що у фракції проходить онлайн-опитування щодо виключення Тищенка.

Журналіст Української правди Михайло Ткач повідомив у Telegram, що для виключення недостатньо голосів.

Розгляд питання щодо звільнення Тищенка анонсував глава фракції Давид Арахамія. Він заявив про скликання термінового засідання для його виключення й звернувся до глави партії Олени Шуляк з аналогічним проханням.

Через кілька хвилин про звільнення нардепа з посади повідомила речниця фракції Слуга народу у Верховній Раді Юлія Палійчук, про виключення з партії — Шуляк.

26 січня посольство України анонсувало поїздку Тищенка до Таїланду, де на 27 січня у нього нібито заплановано зустріч «для обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади». Це обурило користувачів соцмереж, журналістів, громадських діячів. Сам Тищенко свою поїздку ще не коментував і на виключення зі Слуги народу не реагував.

Глава Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Тищенка він за кордон не відправляв і розпорядження на відрядження до Таїланду не підписував.

Микола Тищенко неодноразово потрапляв у скандали. У липні 2022 року його відсторонили він посади голови Закарпатської обласної організації партії. Його повноваження достроково припинили після звернення народної депутатки Мар’яна Безуглої, у якому, зокрема, йшлося про порушення ним статуту Слуги народу.

Серед інших найгучніших скандалів за участі Тищенка — робота під час карантину його ресторану Велюр, святкування під час карантину дня народження дружини та бійка з нардепом Гео Леросом.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/mikolu-tishchenka-viklyuchili-z-partiji-sluga-narodu-za-pojizdku-do-tajilandu-novini-ukrajini-50300150.html

27.01.2023 09:42