Компанія Baykar безкоштовно передала захисникам України ще два Байрактари

Компанія Baykar безкоштовно передала захисникам України ще два Байрактари
Турецька компанія Baykar безкоштовно передала захисникам України ще два безпілотники Bayraktar TB2.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони у Telegram в середу, 25 січня.

«Ми безмежно вдячні компанії Baykar за безкомпромісну та сталу підтримку в найважчі для нашої держави часи», — заявили в розвідці.

На початку вересня 2022 року стало відомо, що в Україну прибули три безпілотники Bayraktar TB2, які виробник Baykar безкоштовно передав Україні після кампанії Народний Байрактар. На безпілотники Baykar нанесла візерунки, що нагадують вишиванку, їх назвали Ковінька, Халепа і Трясця.

Ведучий та волонтер Сергій Притула разом із українським блогером Ігорем Лаченковим зібрали 600 млн грн на безпілотники Байрактар за три дні. Метою кампанії було за тиждень зібрати на три Байрактари, а українці за три дні зібрали на чотири.

Фонд Сергія Притули купив на гроші, зібрані в рамках проєкту Народний Байрактар, супутник компанії ICEYE. Компанія надала Міноборони України повний доступ до всіх можливостей одного зі своїх супутників, який перебуває на орбіті у цьому регіоні. Також Україна отримала доступ до сузір'я SAR-супутників.

Baykar також безкоштовно передала Україні Bayraktar, на який у Литві за три дні зібрали понад 5 млн євро. Безпілотник назвали Vanagas (Яструб).

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/kompaniya-baykar-bezkoshtovno-peredala-ukrajini-shche-dva-bayraktar-podrobici-50299927.html

26.01.2023 09:43