Байден підтвердив, що США передадуть Україні 31 танк Abrams

Байден підтвердив, що США передадуть Україні 31 танк Abrams
Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підтвердив, що Київ отримає від Вашингтону 31 танк Abrams M1. Про це він повідомив під час звернення щодо подальшої підтримки України.

"Сьогодні я оголошую, що США надають 31 танк Abrams Україні, тому що це підтримає можливість України захистити свою територію та досягнути стратегічних цілей. Танки Abrams – найбільш спроможні танки в світі", – заявив американський лідер.

Він також оголосив, що Штати якомога швидше почнуть підготовку українських бійців для застосування цього озброєння, щоб наша держава могла ефективно його використовувати на полі бою.

"Для того щоб поставити ці танки потрібен час, і за цей час ми маємо переконатися, що українці повністю можуть інтегрувати нові можливості у свою оборону", – наголосив Байден.

Крім цього, президент США підтвердив, що наші захисники отримають два батальйони німецьких основних бойових танків Leopard 2 від держав Європи, ймовірно, маючи на увазі 80 одиниць цієї техніки. Він додав: "Я дякую канцлеру Олафу Шольцу за його лідерство і за участь у наших колективних зусиллях щодо захисту України".

Джерело: https://zn.ua/ukr/POLITICS/bajden-oholosiv-pro-peredannja-ukrajini-tankiv-abrams.html

26.01.2023 09:39