На Львівщині ДБР викрило на хабарництві начальника військкомату

На Львівщині ДБР викрило на хабарництві начальника військкомату
Державне бюро розслідувань оголосило підозру начальнику Яворівського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Львівської області та виконувачці обов'язків голови військово-лікарської комісії (ВЛК) цього військкомату.
Про це повідомила пресслужба ДБР та Офіс генпрокурора 24 січня.

За даними слідства, посадовець організував схему одержання від військовозобов’язаного хабаря за документи, які надають йому право безперешкодного виїзду за межі України.

Для цього начальник військкомату залучив свого водія та виконувачку обов’язків голови ВЛК. Водій отримав від військовозобов’язаного 3 тисячі доларів США за видачу йому документів.

Так, в.о. голови ВЛК вигадала фіктивне захворювання та видала довідку про тимчасову непридатність чоловіка до військової служби.

А вже на підставі цих документів начальник склав і підписав тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, де зазначив про його тимчасову непридатність до військової служби за станом здоров’я.

Яким може бути покарання?

Правоохоронці зокрема задокументували факт отримання від військовозобов’язаного громадянина 3 тисяч доларів США за видачу документів.

Начальник військкомату та в.о. голови ВЛК підозрюються за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Правоохоронці кваліфікували дії водія як пособництво у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає ув'язнення від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці розв’язують питання щодо тримання підозрюваних під вартою та відсторонення від займаної посади.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/na-lvivshini-dbr-vikrilo-na-habarnictvi-nachalnika-vijskkomatu-jomu-zagrozhuye-do-10-rokiv-uvyaznennya

Категорії: Новини Львова

25.01.2023 10:58