Визначено, які літаки будуть надані ЗСУ партнерами — речник Повітряних сил

Визначено, які літаки будуть надані ЗСУ партнерами — речник Повітряних сил
Уже визначений тип літака, який, імовірно, буде наданий Україні в майбутньому. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних Сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат.

"Наші військові льотчики їздили у Сполучені Штати, виділялись кошти на навчання наших пілотів. Тобто авіаційна тема ніколи не сходила з порядку денного. Вже фактично визначено тип літака, який, імовірно, буде наданий Україні, і відповідні терміни підготовки", - сказав Ігнат.

Полковник Повітряних сил поділився деталями про те, що питання постачання літаків постійно порушує вище військове керівництво України. Також цю тему постійно обговорюють представники України в різних міжнародних колах.

"Дати Україні таку зброю, як багатоцільовий літак, ми просили ще на початку вторгнення росії. Це зрозуміло, тому що без авіації, без надійного авіаційного прикриття дуже важко взагалі проводити будь-які бойові дії", - додав Ігнат.

Раніше речник ПС ЗСУ пояснив, що російська авіація активізується при загостренні бойових дій на фронті, коментуючи вчорашнє збиття трьох гелікоптерів Ка-52.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/viznacheno-jaki-litaki-budut-nadani-zsu-partnerami-rechnik-povitrjanikh-sil.html

25.01.2023 09:53