Як правильно зафіксувати руйнування житла для того, щоб отримати компенсацію

Як правильно зафіксувати руйнування житла для того, щоб отримати компенсацію
Якщо житло постраждало через повномасштабну війну росії проти України, держава компенсує його. Вже зараз можна подати повідомлення у «Дії» та здійснити фото- та відеофіксацію руйнувань.

Про це розповіла голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк, коментуючи законопроєкт № 7198, який Верховна Рада має незабаром голосувати у другому читанні, повідомляє видання Finance.ua.

Як правильно зафіксувати руйнування:
- для фіксації руйнувань використовуйте фото та відео, налаштувавши гаджет на найвищу якість зображення;
- якщо це можливо — ввімкніть на девайсі геолокацію;
- під час зйомки детально коментуйте картинку: місцезнаходження, дату, час, деталі пошкодження. Зафіксуйте за можливості відомості про руйнування від третіх осіб, які попередньо представляться;
- фіксуйте руйнування великим і малим планом, знімайте всі зовнішні та внутрішні пошкодження якщо це можливо. Додайте прив’язку до місцевості (проведіть ландшафтні зйомки, покажіть прилеглу територію, об’єкти, що знаходяться поруч). Це дозволить точно ідентифікувати місце зйомки;
- збережіть фото та відео у первинному вигляді: без використання графічних редакторів;
- зробіть копії результатів зйомки та збережіть їх на різних носіях: флешка, файлообмінник тощо.

Нардеп наголосила, що процес прийняття комісією рішення про компенсацію за зруйноване війною житло та розрахунок розміру такої компенсації є повністю прозорим та має декілька рівнів запобіжників від корупції.

«Розмір компенсації визначається індивідуально для кожного власника об’єкта, виходячи з належної йому площі та вартості 1 кв. м, як визначить Кабмін. У такі прості розрахунки неможливо „закласти“ корупцію»", — сказала вона.

Раніше ми писали про законопроєкт № 7198, хто отримає компенсації за знищене війною житло насамперед, а хто буде позбавлений такого права.



Джерело: https://news.finance.ua/ua/yak-pravyl-no-zafiksuvaty-ruynuvannya-zhytla-dlya-toho-shhob-otrymaty-kompensaciyu

24.01.2023 13:55