У Молдові відбудуться планові тактичні навчання

У Молдові відбудуться планові тактичні навчання
Молдова, яка нещодавно зверталася до союзників з проханням посилити ППО країни, незабаром проведе планові військові навчання. Вони розпочнуться 24 січня і триватимуть до 4 лютого. Про це повідомляє NewsMaker.

Як зазначається, 23 січня в міністерстві оборони уточнили, що заплановані навчання відбудуться з використанням наявної у Національної армії військової техніки. Для навчань використають усі полігони військових гарнізонів у країні.

"Мета навчань - оцінити можливості та практичні навички всіх військовослужбовців — і строковиків, і контрактників", — заявили у Міноборони країни.

Згідно зі сценарієм міністерства, військові повинні будуть виконувати різні завдання з використанням військової техніки, надавати першу допомогу і відпрацювати дії в умовах хімічної атаки.

У відомстві наголосили, що проводять навчання відповідно до плану підготовки Національної армії на 2023 рік, і вони не пов'язані із ситуацією в регіоні та війною в Україні.

"Під час навчань колони військових машин переміщатимуться національними дорогами від полігону до полігону, у центральних, північних і південних районах країни. У зв'язку з цим просимо громадян не спекулювати на тему навчань і переміщення військової техніки", — додали там.

Джерело: https://zn.ua/ukr/WORLD/u-moldovi-vidbudutsja-planovi-taktichni-navchannja-.html

24.01.2023 08:59