Дії Росії вказують на підготовку до великого наступу — Міноборони Естонії

Дії Росії вказують на підготовку до великого наступу — Міноборони Естонії
Міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що західна допомога Україні зараз є виключно важливою, тому що останні кроки РФ вказують на її підготовку до великого наступу в найближчі місяці.

Про це повідомляє ERR.

«Чому очікування [надання Україні танків] стали настільки великими — всі розуміють, що наступні кілька місяців будуть дуже критичними», — сказав Певкур.

За його словами, ситуація в Україні складна, Росія зосереджує нові сили, підвезено багато живої сили.

«І якщо подумати про призначення [глави російського Генштабу Валерія] Герасимова (головнокомандувачем російських сил в Україні — ред.) замість [генерала Сергія] Суровікіна, то це пояснюється не тим, що Суровікін не впорався, а тим, що Герасимов може наказувати всім видам військ», — сказав він.

Міністр вважає, що ці кроки свідчать про те, що Росія готується до великого наступу.

За його словами, Росія вдається до тактики виснаження, щоб зменшити можливості української ППО.

Коментуючи постачання Україні танків Leopard, Певкур заявив, що Німеччина може надалі дозволити постачання своїх танків.

«Новому міністру оборони [Німеччини] було мало що сказати, тому що у них немає домовленості в коаліції. Вони її шукатимуть», — сказав Певкур.

У грудневому інтерв'ю The Economist головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний говорив, що у лютому РФ може піти у новий наступ. За його словами, наступ може статися не на Донбасі, а у напрямку Києва з боку Білорусі.

6 грудня речник Держприкордонслужби Андрій Демченко сказав, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, українські прикордонники не фіксують переміщень техніки та особового складу ворога біля кордону.

Командувач угрупуванням сил та засобів оборони Києва генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що навколо столиці створено кілька рубежів загальною довжиною близько 1000 км, а кордон із Білоруссю — «суцільні завали та мінні поля».


Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/v-estoniji-vvazhayut-shcho-rosiya-gotuyetsya-do-velikogo-nastupu-ostanni-novini-50299311.html

24.01.2023 08:58