У ЗСУ висміяли встановлення колісних ППО на дахах у Москві

У ЗСУ висміяли встановлення колісних ППО на дахах у Москві
Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат висміяв російські війська, які за допомогою кранів встановлюють колісні системи ППО на дахах у Москві.

«Іван-дурень на печі їде. У нормальних країнах ставлять модульні установки, які можуть автоматично збивати повітряні цілі, а вони прям машини на колісній базі помістили на дахи будинків величезними кранами. Ну, що тут дивуватися. Виходять із ситуації як можуть. Жодної паніки немає», — заявив Ігнат.

Він зазначив, що Панцир-С1, які встановлюють у Москві мають невеликий радіус дії і є «більш-менш ефективним» лише для збиття безпілотників.

«Якщо на попередніх етапах пропустили, то вже на кінцевому етапі Панцир мав би знищити об'єкт, що пересувається. Але наскільки допоможе робити це з будівлі міністерства оборони — це незрозуміло», — заявив Ігнат.

19 січня з’явились фото та відео, як у Москві встановлюють ЗРПК Панцир-С1 на дахах адмінбудівель, зокрема Мініборони РФ. Загалом такі ЗРПК встановили на трьох будинках. Всі вони знаходяться за 2−3 кілометри від Кремля.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/u-zsu-vismiyali-vstanovlennya-kolisnih-ppo-na-dahah-u-moskvi-novini-ukrajini-50298712.html

20.01.2023 14:38