Іран не визнає відділення Криму, Луганської та Донецької областей від України – глава МЗС

Іран не визнає відділення Криму, Луганської та Донецької областей від України – глава МЗС
Іран не визнає анексію Росією українських територій Донецької та Луганської областей, а також Криму, заявив в інтерв'ю телеканалу TRT World міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіан.

«Ми визнаємо суверенітет та територіальну цілісність країн у рамках міжнародних законів, тому, незважаючи на прекрасні відносини Тегерана та Москви, ми не визнали відділення Криму, Луганської та Донецької областей від України», - сказав він.

Абдоллахіан також стверджує, що Іран не підтримує війну в Україні, оскільки вона не може бути вирішенням спірних питань.

«Ми наполягаємо на своєму послідовному принципі у зовнішній політиці: коли ми говоримо, що конфлікт в Україні – це не рішення, ми віримо у свою позицію як у фундаментальний політичний принцип, на який покладаємось», – сказав Абдоллахіан.

Нагадаємо, раніше офіційний представник МЗС Ірану Нассер Канаані заявляв, що Тегеран не є частиною війни РФ проти України, додавши, що звинувачення на адресу його країни «безпідставні».

Тим не менше Тегеран постачає Росії дрони-камікадзе, якими атакують українські міста. Водночас як заяив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, можлива відправка ракет з Ірану до Росії стане "червоною лінією" після якої світова спільнота задіє усі ресурси тиску на Тегеран.

Джерело: https://zn.ua/ukr/WORLD/iran-ne-viznaje-viznali-viddilennja-krimu-luhanskoji-ta-donetskoji-oblastej-vid-ukrajini-hlava-mzs.html

20.01.2023 10:45