Акаунти Дональда Трампа у соціальних мережах Facebook та Twitter були заблоковані після подій 6 січня 2021 року

Акаунти Дональда Трампа у соціальних мережах Facebook та Twitter були заблоковані після подій 6 січня 2021 року
Премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що якщо найближчим часом його країні не отримає від Німеччини дозвіл на реекспорт танків Leopard 2 в Україну, то «вчинить так, як треба».
Про це він заявив в інтерв'ю Polsat News.

«Ймовірно, у лютому, згідно з різними експертними оцінками та аналізами, путін готується до чергового наступу. До того часу українці повинні переозброїтися та поповнити свої ресурси там, де зі строю виведено танки чи БМП», — наголосив він.

Тому, за словами Моравецького, для Польщі важливо разом з іншими партнерами укомплектувати сучасні танкові бригади для України. Глава уряду підкреслив, що Польща запропонувала Україні 14 танків.

«Водночас ми маємо забезпечити, щоб інші також задовольнили ці потреби. Серед цих інших найменш активними поки що були німці. Ми продовжуватимемо… підштовхувати офіс канцлера та Німеччину, щоб якнайшвидше відповіли на нашу пропозицію», — заявив прем’єр.

Він додав, що або Польща отримує згоду від Німеччини, або «самі зробимо правильно». За його словами, найголовніше, аби Німеччина, Данія, Фінляндія, Франція та інші країни якнайшвидше запропонували Україні свої сучасні танки та важку техніку.

«Від цього може залежати здатність відстоювати свободу в Україні, а відтак і безпека всієї Європи», — підсумував Моравецький.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/yaksho-polsha-ne-otrimaye-vid-nimechchini-dozvil-na-reeksport-tankiv-v-ukrayinu-to-vchinit-tak-yak-treba-moraveckij

19.01.2023 14:01