Трамп повернеться до Twitter та Facebook перед виборами 2024 року

Трамп повернеться до Twitter та Facebook перед виборами 2024 року
Колишній президент США Дональд Трамп готується повернутися в соцмережі Twitter та Facebook напередодні виборів 2024 року.

Про це повідомляє NBC News.

У вівторок, 17 січня, штаб політика офіційно звернулася до компанії Meta з проханням розблокувати його профіль у Facebook. Співробітники Трампа вважають, що «заборона акаунту президента Трампа на Facebook різко спотворила і пригнітила публічний дискурс».

Зазначається, що у Facebook наразі відмовились коментувати ситуацію, зазначивши, що «оголосять рішення в найближчі тижні відповідно до розробленого процесу».

Акаунти Дональда Трампа у соціальних мережах Facebook та Twitter були заблоковані після подій 6 січня 2021 року, коли прихильники політика штурмували Капітолій. 16 листопада 2022 року Трамп оголосив, що балотуватиметься в президенти у 2024 році.

6 січня 2021 року Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелось перервати, оскільки прихильники Дональда Трампа увірвались до будівлі Конгресу.

Незадовго до, під час або одразу після штурму Капітолія померли п’ятеро людей, понад 100 поліцейських постраждали. За даними ЗМІ, на початок серпня 2021 року чотири офіцери поліції, які протистояли участникам штурму, наклали на себе руки.

Після штурму в Капітолії поновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена.

13 січня Палата представників ухвалила резолюцію про імпічмент Трампа. Справу передали до Сенату, який за місяць визнав його невинуватим у підбурюванні до штурму Капітолія 6 січня. Для імпічменту не вистачило 10 голосів.

Джо Байден казав, що вина його попередника є беззаперечною, хоча тому й не оголосили імпічмент.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/tramp-povernetsya-do-facebook-i-twitter-pered-viborami-v-ssha-novini-ukrajini-50298457.html

19.01.2023 14:00