Енергетики розробляють нову схему електропостачання: Києву буде не страшний будь-який блекаут

Енергетики розробляють нову схему електропостачання: Києву буде не страшний будь-який блекаут
За місяць блекаут вже може не загрожувати Києву, оскільки енергетики розробляють нову схему електропостачання. Про це заявив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко в ефірі телемарафону.

За словами Харченка, нова схема електропостачання буде запущена у столиці із середини лютого. Завдяки цьому водопостачання та опалення в місті завжди будуть із генерацією.

"Якщо все вдасться зробити так, як зараз заплановано, то із середини лютого Києву буде не страшний будь-який блекаут. Київ стоятиме. Якщо енергосистема і не працюватиме, то все одно люди отримають тепло та воду", — сказав він.

У майбутньому за таким же прикладом забезпечуватимуть інші великі українські міста, пояснив енергетик.

Проєкт реалізується за гроші міжнародних донорів, які допомагають Україні фінансово впоратися з цим питанням.

За словами експерта, найскладніша ситуація в енергетиці на сьогодні спостерігається у Херсоні та Миколаєві. В Одесі ситуація покращилася, проте також залишається складною через те, що регіон був найменш розвинений у плані енергомереж.

"Харків — дуже розбито все… І є ще одне місто, де дуже складна ситуація, — це Львів. У Львів цілилися багато разів, і багато об'єктів просто повністю знищено", — додав директор Центру дослідження енергетики.

Джерело: https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/enerhetiki-rozrobljajut-novu-skhemu-elektropostachannja-kijevu-bude-ne-strashnij-bud-jakij-blekaut.html

Категорії: Новини Києва

09.01.2023 13:36