Командири з «Азовсталі» можуть зустрітися зі своїми рідними до різдвяно-новорічних свят — Єрмак

Командири з «Азовсталі» можуть зустрітися зі своїми рідними до різдвяно-новорічних свят — Єрмак
Влада працює над тим, щоб звільнені з полону командири з «Азовсталі» могли зустрітися зі своїми рідними до різдвяно-новорічних свят.
Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у коментарі «Суспільному», повідомляє hromadske.ua.

За його словами, зараз командири в гарних умовах та проходять лікування і відновлення. Єрмак згадав, що одного разу родини вже приїжджали до звільнених захисників.

«Ми працюємо над тим, щоб родини потрапили до них ще до новорічних і різдвяних свят», — сказав керівник ОП.

Він додав, що командири допомагають владі зі списками людей, яких повертають із полону. «Тому що безпосередньо вони найкраще обізнані щодо людей, які перебували на "Азовсталі". Тому на постійному контакті», — зазначив Єрмак.

Нагадаємо, командир полку Нацгвардії «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), його заступник Святослав Паламар («Калина»), в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський («Волина»), старший офіцер «Азову» Олег Хоменко та командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега перебувають у Туреччині за умовами обміну під особистими гарантіями захисту президента Реджепа Таїпа Ердогана. Їх обміняли на 55 російських військових, які «не становлять для нас жодного інтересу».

Також тоді в межах масштабного обміну Україні вдалося звільнити з російського полону 215 людей, зокрема тих, які боронили Маріуполь. Наприклад, повернулися парамедикиня-доброволиця Катерина Поліщук («Пташка»), Дмитро Козацький («Орест»), Михайло Діанов та інші.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/komandiri-z-azovstali-mozhut-zustritisya-zi-svoyimi-ridnimi-do-rizdvyano-novorichnih-svyat-yermak

09.12.2022 16:00