В Україні можуть скасувати ЗНО-2023 через воєнний стан — Міносвіти

В Україні можуть скасувати ЗНО-2023 через воєнний стан — Міносвіти
У Міністерстві освіти і науки України хочуть відмовитись від проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2023 році.

Також, за його словами, неможливо охопити тестуванням потенційних вступників до українських вишів, які тимчасово перебувають за кордоном.

У Міносвіти розглядається як альтернатива національний мультипредметний тест ( НМТ). Тестові завдання складуть згідно з програмами ЗНО з відповідних предметів.

За планом у 2023 р. НМТ міститиме обов'язковий та додатковий блоки.

Обов'язковий блок складатиметься з чотирьох предметів — української мови, математики, історії України та іноземної мови (на вибір вступникам запропонують англійську, французьку, німецьку та іспанську мови).

Протягом 90 хвилин абітурієнти виконуватимуть завдання з української мови та математики, а після короткої перерви ще 90 хвилин працюватимуть над тестом з історії України та іноземної мови.

На другий день вступники складуть додатковий блок тесту з фізики, хімії чи біології, результатом якого можна буде замінити оцінку з історії України чи іноземної мови. Для виконання завдання на додаткові предмети дадуть 75 хвилин.

Реєстрація для участі у національному мультипредметному тесті розпочнеться у квітні. Саме тестування пройде в червні-липні 2023 року.

Сергій Шкарлет нагадав, що змінити формат проведення вступних іспитів можливо лише після ухвалення Верховною Радою відповідного закону.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/v-ukrajini-mozhut-skasuvati-zno-2023-cherez-voyenniy-stan-50285988.html

23.11.2022 11:45