ЗСУ контролюють територію поруч із Кримом — Генштаб

ЗСУ контролюють територію поруч із Кримом — Генштаб
Захисники України контролюють територію біля окупованого Криму. Про це розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу в четвер, 17 листопада.

Громов підтвердив, що ЗСУ вийшли на берег Дніпра, що дозволяє їм контролювати територію, наближену до Криму.

«Воїни-артилеристи та взагалі військовослужбовці Збройних Сил України роблять все можливе, щоб вражати противника на максимальній дальності досягнення нашої зброї [на запитання щодо контролю сухопутного коридору в Крим]», — заявив він.

Представник Генштабу також розповів, що після відступу з правобережної частини Херсонської області російські окупанти відновлюють свої війська і перекидають боєздатні підрозділи на інші напрямки.

Громов повідомив, що захисники України звільнили до 5580 кв. км української території та 198 населених пунктів на півдні.

Минулого тижня країна-агресор Росія оголосила про виведення своїх окупаційних військ із Херсона та з правобережної частини області. Російські окупанти змушені були піти на такий крок, щоб зберегти залишки свого угруповання на тлі контрнаступу захисників України на цьому напрямку.

11 листопада в місто увійшли перші підрозділи української армії, яких зустріли радісні натовпи місцевих жителів.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що операція зі звільнення Херсона тривала з початку вересня та закінчилася успіхом України, але має свою ціну.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/zsu-kontrolyuyut-teritoriyu-poryad-iz-krimom-zayava-genshtabu-zsu-50284824.html

Категорії: Новости Херсона

17.11.2022 17:41