На флот морських дронів зібрали вже 250 мільйонів гривень

На флот морських дронів зібрали вже 250 мільйонів гривень
На формування спеціального морського флоту, що складатиметься зі 100 морських дронів українського виробництва, задонатили вже 250 мільйонів гривень. Цього вистачить, аби придбати вже 25 таких безпілотників.
Про це повідомила пресслужба платформи United24, через яку збираються кошти.

«Наразі ми зібрали кошти на понад 25 морських безпілотників. І ми раді повідомити, що Служба безпеки України теж фінансуватиме дрони. Як відомо, СБУ та ВМС України є великими шанувальниками морських пригод», — йдеться у повідомленні.

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, перші чотири морські безпілотники матимуть такі назви: «Херсон», «Севастополь», «Маріуполь», «Бахмут».

Раніше Федоров писав, що IT-компанії дарують Україні морський дрон. До збору приєдналися Netpeak Group (42N, Tonti Laguna, Tonti Laguna Mobile, Kiss My Apps), Genesis, Amo, Universe, SocialTech. Вони зможуть самостійно обрати назву для дрона.

Також вказував, що литовський журналіст Андрюс Тапінас разом із народом Литви зібрав 250 тисяч доларів. Їх передадуть через платформу UNITED24.

Що передувало?

11 листопада, президент Володимир Зеленський оголосив про формування спеціального морського флоту. За один день за допомогою платформи UNITED24 планували зібрати кошти на 10 безпілотних надводних апаратів, тобто 100 мільйонів гривень.

Подібні безпілотники вже показали себе в бухті Севастополя, вразивши там російські кораблі. Це була перша морська атака в історії, здійснена лише безпілотними засобами.

Морські дрони захистять акваторії українських морів та мирні міста від ракет, а також допоможуть розблокувати коридор для цивільних суден, які перевозять зерно. Задонатити можна тут.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/na-flot-morskih-droniv-zibrali-vzhe-250-miljoniv-griven

Категорії: Новости Новости Севастополя Новости Херсона

17.11.2022 09:33