ГУР: Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ

ГУР: Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ
Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ. Шляхи відступу російських окупантів перебувають під вогневим контролем української армії.
Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Розвідники повідомили, що в місті залишилася низка російських військових, яких їхні командири закликали одягнутися в цивільний одяг і спробувати самостійно втекти з Херсона.

У ГУР наголосили, що кожен російський солдат, який чинитиме опір, буде знищений.

«У вас є лише один шанс уникнути смерті — негайно здатися. У разі добровільного полону Україна гарантує вам виживання та безпеку», — йдеться в повідомленні.

Україна дотримується Женевських конвенцій, тож російським військовополоненим гарантують харчування, медичну допомогу та можливість обміну на військовослужбовців Збройних Сил України, яких утримують у полоні у рф.

Здаватися в полон безпечно після попереднього обговорення умов капітуляції з уповноваженими представниками українського командування можна зателефонувавши на гарячу лінію проєкту «Хочу жити»: +38 066 580 34 98; +38 093 119 29 84 (цілодобово) або через чат-бот «Хочу жити».

Про що йдеться?

Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань розповів, що велика частина російських окупантів не змогли перетнути Дніпро, тож вони перевдягаються, викидають свою військову форму та намагаються ховатися в цивільному одязі.

Про це повідомляв і Центр національного спротиву. За даними українського підпілля, у різних районах Херсона помітили людей у цивільному одязі зі зброєю. Також по смітниках та в окремих підходах захована російська уніформа, шоломи та бронежилети.

При цьому міністерство оборони росії відзвітувало про завершення перекидання своїх підрозділів на Херсонщині на лівий берег річки Дніпро та наголосило, що переправилися всі російські військовослужбовці.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/gur-herson-povertayetsya-pid-kontrol-ukrayini-v-misto-zahodyat-chastini-zsu

Категорії: Новости Херсона

11.11.2022 16:37