Ердоган похвалив Путіна за вихід із Херсону

Ердоган похвалив Путіна за вихід із Херсону
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав вихід російських військ із окупованого ними українського Херсону є позитивним кроком. Про це він заявив під час брифінгу напередодні візиту до Узбекистану 10 листопада.

Як пише Daily Sabah, президент зазначив, що Туреччина продовжує виконувати роль посередника та проводить роботу щодо закінчення війни в Україні шляхом переговорів.

“Нерозумно призначати дату і говорити, коли це закінчиться. Але рішення Росії щодо останнього Херсона – це позитивне рішення, важливе рішення”, - сказав Ердоган.

Він додав, що планує провести перемовини із Росією під час саміту G-20, якщо та братиме в ній участь.

“В іншому випадку ми будемо продовжувати підтримувати телефонну дипломатію з Росією. Ми сподіваємося, що ми досягнемо успіху в медіації”, - додав глава Туреччини.

Як повідомлялося, Міноборони РФ у середу, 9 листопада, ухвалило рішення про відведення своїх військ з Херсона. Генерал армії Сергій Суровікін заявив, що російські військові переведуть свої підрозділи на лівий берег Дніпра.

Зазначимо, що впродовж останніх днів Росія неодноразово заявляла про бажання розпочати переговори. Водночас Президент України Володимир Зеленський заявив, що відкритий лише для справжніх переговорів з Росією, які відновлять кордони України та нададуть компенсацію за російські напади.

В свою чергу в МЗС України вважають, що заяви про переговори можуть бути підставою для затягування дій на полі бою та відновлення сил противника.

Джерело: https://zn.ua/ukr/POLITICS/erdohan-pokhvaliv-putina-za-vikhid-iz-khersonu.html

Категорії: Новости Херсона

10.11.2022 18:37