Окупанти підірвали на Херсонщині низку мостів — Хлань

Окупанти підірвали на Херсонщині низку мостів — Хлань
російсько-окупаційні війська на Херсонщині підірвали Дар'ївський, Тягинський мости та міст на виїзді зі Снігурівки у бік Херсона через канал.

Цю інформацію підтвердив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, пише hromadske.ua.

За його словами, також підірвано мости в селі Новокаїри (Милівська сільська громада Бериславського району) та Миловому.

«Окупанти підривають зараз абсолютно всі мости, які є на правобережній частині Херсонщини. Вони готують собі таким чином відхід для того, щоб пригальмувати натиск ЗСУ», — сказав Хлань.

За його словами, військових рф вже не фіксують у напрямку Бериславського району. Від Генштабу ЗСУ офіційних повідомлень про це не було.

Разом із цим, за словами Хланя, війська рф посилили фортифікаційні споруди на підступах до греблі Каховської ГЕС (Козацьке та Веселе), у Наддніпрянському.

Журналісти hromadske.ua звернулися по коментар до ОК «Південь» щодо підірваних мостів — там зазначили, що уточнюють інформацію.

Попри це, у соцмережах вже активно поширюють фото пошкоджених мостів.

Що відбувається на Херсонщині?

Окупанти намагаються змусити жителів Херсонщини виїхати вглиб окупованих території та до росії з огляду на український контрнаступ. За інформацією оперативного командування «Південь», ситуація в районі «динамічна та напружена».

Окупаційна влада Херсонської області штучно створює неприйнятні для проживання умови місцевим мешканцям, відключає електропостачання та звʼязок, зокрема підриваючи вежі мобільного зв’язку українських операторів.

Водночас окупанти розсилають жителям Херсонщини, які користуються послугами російських операторів мобільного зв’язку, SMS-повідомлення про начебто намір ЗСУ обстрілювати цивільну інфраструктуру. Розвідники попереджали, що найближчими днями є високою ймовірність провокаційних обстрілів для звинувачення Сил оборони України.

Також російські сили продовжують примусове вивезення цивільних із тимчасово зайнятої Херсонської області на територію російської федерації, розграбовують та вивозять з регіону цінне майно.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/okupanti-pidirvali-na-harkivshini-nizku-mostiv-hlan

Категорії: Новости Херсона

09.11.2022 17:26