Киян просять не користуватися ліфтами за 40 хв до запланованого відключення світла

Киян просять не користуватися ліфтами за 40 хв до запланованого відключення світла
Мешканцям столиці слід не користуватися ліфтами у періоди стабілізаційних відключень електроенергії у будинку.
Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

«Оскільки можливі певні відхилення від графіків, варто планувати свій час так, щоб перестати користуватися ліфтами за 30-40 хвилин до початку відключення», — зазначили там.

Через аварійні та стабілізаційні відключення електропостачання в Києві збільшилася кількість викликів на деблокування дверей ліфтової кабіни.

Що робити, якщо застрягли в ліфті?

По-перше, слід заспокоїтися та не панікувати. Не слід натискати на всі кнопки поспіль, стрибати в ліфті чи намагатися відчинити двері кабіни самостійно.

Скористайтеся кнопкою виклику диспетчера чи номером телефону аварійно-ліфтової служби та повідомте про проблему, що виникла, та своє місцеперебування.

Зазвичай у ліфтових кабінах або ж у під’їзді є оголошення із номером телефону гарячої лінії компанії, яка обслуговує ліфт. Якщо такої інформації немає, слід подбати про це заздалегідь і звернутися до керівної компанії, ОСББ чи ЖЕКу, що обслуговує будинок.

Якщо диспетчер чи аварійно-ліфтова служба не відповідають або не мають можливості приїхати, зателефонуйте до служби «101». Інформація надійде оперативним черговим аварійно-рятувальних бригад вашого району та міста загалом, тож на допомогу приїдуть рятувальники.

Якщо в очікуванні аварійної служби вам стало жарко, розстебніть або зніміть верхній одяг. Якщо є вода, пийте її помірно. Якщо стан не поліпшився, покладіть речі на підлогу та присядьте, витягнувши ноги.

Нагадаємо, у Києві застосовують графіки погодинних відключень світла. О котрій вимикатимуть світло за вашою адресою, дізнатися можна тут.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/kiyan-prosyat-ne-koristuvatisya-liftami-za-40-hv-do-zaplanovanogo-vidklyuchennya-svitla

Категорії: Новини Києва

04.11.2022 15:25