Президента Мотор Січі Богуслаєва відправили під варту

Президента Мотор Січі Богуслаєва відправили під варту
Шевченківський райсуд Києва в понеділок, 24 жовтня, відправив під варту на два місяці президента компанії Мотор Січ В’ячеслава Богуслаєва після клопотання СБУ та Офісу генпрокурора. Про це повідомляє пресслужба СБУ в Telegram.

Як повідомляє Суспільне, Богуслаєв назвав обвинувачення слідства непорозумінням. У суді він не визнав, що Мотор Січ постачала Росії авіадвигуни, і заявив, що робив гелікоптери для української армії.

Як повідомляє видання Ґрати, також заарештований керівник департаменту Мотор Січі Олег Дзюба. Обох підозрюють у колабораціонізмі та пособництві країні-агресору.

Раніше СБУ опублікувала записи телефонних розмов В’ячеслава Богуслаєва, які, за даними спецслужби, підтверджують його співпрацю з РФ. В СБУ заявили, що після повномасштабного вторгнення Росії президент Мотор Січі продовжував постачати двигуни та інші запчастини до російських ударних гелікоптерів.

22 жовтня стало відомо, що СБУ затримала почесного президента компанії Мотор Січ, екснардепа від Партії регіонів В’ячеслава Богуслаєва у справі про незаконне постачання компанією товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

За даними програми Схеми, Богуслаєв з 2000 року мав російське громадянство.

На сайті Мотор Січі 24 жовтня з’явилося звернення трудового колективу, в якому сказано, що Богуслаєв — «талановитий керівник, людина, безкінечно віддана Україні», а підозри називають обурливими.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/prezidenta-motor-sichi-boguslaeva-otpravili-pod-strazhu-50278984.html

25.10.2022 12:20