Буданов припустив, що Україна поверне контроль над Херсоном до кінця року

Буданов припустив, що Україна поверне контроль над Херсоном до кінця року
Глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що до кінця поточного року ЗСУ можуть повернути Херсон.

Про це він сказав в інтерв'ю УП.

«Думаю, що так», — відповів глава ГУР на відповідне питання.

У той же час Буданов підкреслив, що поки російські окупанти не готуються до виходу з міста, а готуються до оборони.

«Я не можу вам сказати, що просто зараз вони з Херсона тікають. Ні, такого нема. У багатьох аспектах це інформаційна операція та маніпуляція. Є деякі факти. Наприклад, виводять Промзв’язокбанк, інші фінансові структури, які росіяни завели туди», — зазначив він.

Глава ГУР підкреслив, що за локальний програш РФ відповідатиме командувач військ РФ в Україні Сергій Суровікін, і він готує основу для відходу з Херсона.

Буданов підкреслив, що російські окупанти розуміють, що якщо ЗСУ візьмуть хоча б контроль над Каховською дамбою, то їм доведеться ухвалювати дуже швидко рішення.

«Або дуже швидко залишати місто і виходити, або вони ризикують опинитися в тій ситуації, в якій раніше опинилися наші підрозділи в Маріуполі. Ситуація дещо інша, але концептуально буде дуже схожою. І ось розуміючи це все, вони готують ґрунт, щоб, якщо буде потрібно, дуже швидко звідти вийти. Однак, вони не готуються до виходу зараз, вони готуються до оборони», — резюмував глава ГУР.

Українські військові просуваються на Херсонщині, звільняючи територію України. В Офісі президента повідомляли, що ЗСУ звільнили у Херсонській області 88 населених пунктів.

Раніше супутникові знімки показали, що херсонське угруповання російських військ терміново перекидає свою техніку та особовий склад на інший берег Дніпра.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/viyna-v-ukrajini-koli-zsu-zvilnyat-herson-budanov-zrobiv-zayavu-novini-ukrajini-50278769.html

Категорії: Новости Херсона

24.10.2022 15:42