росіяни не тікають із Херсона, а готуються до оборони — Буданов

росіяни не тікають із Херсона, а готуються до оборони — Буданов
Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що росія лише створює ілюзію того, що все пропало в захопленому Херсоні, а насправді окупанти готуються до оборони.

Про це він розповів в інтерв'ю УП.

За його словами, просто зараз російські війська не тікають із Херсона — вони готуються до оборони. Однак окупанти проводять інформаційну операцію щодо виїзду колаборантів та російських структур, які завезли в захоплене місто.

Так, із Херсона вивозять готівку, сервери, представників окупаційної влади, важкопоранених, намагаються якнайшвидше виписувати з лікарень тих, хто може ходити.

«Проводять цю шалену інформаційну кампанію, що "ми дбаємо про людей" і тому подібне. Тобто створюють ілюзію того, що все пропало. А разом з тим вони, навпаки, заводять туди нові військові підрозділи та готують вулиці міста до оборони», — наголошує Буданов.

Додає, що своїми діями росіяни також готують підґрунтя для того, щоб, якщо буде потрібно, швидко вийти з міста. За словами очільника воєнної розвідки, окупантам доведеться швидко ухвалювати рішення, якщо українські війська візьмуть під контроль принаймні Каховську дамбу.

«Або дуже-дуже швидко покидати місто й виходити, або вони ризикують опинитися в тій ситуації, у якій раніше опинилися наші підрозділи в Маріуполі. Ситуація трошки інакша, але концептуально буде дуже схожа», — каже Буданов.

Крім того, він вважає, що росіяни не наважаться на суцільне руйнування Каховської ГЕС. Натомість вони можуть вивести з ладу шлюзову частину та машинні зали, зробивши дамбу непридатною до використання за призначенням, але збережеться Північнокримський канал.

«Частково буде розлив води, але не такий уже й страшний. І ускладнять нам просування. Тож я не думаю, що вони замислили суцільне руйнування. Окрім того, ми не бачимо ознак повного мінування цієї конструкції», — зазначив розвідник.

Також Буданов припускає, що до кінця року Україні вдасться повернути Херсон.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/rosiyani-ne-tikayut-iz-hersona-a-gotuyutsya-do-oboroni-budanov

Категорії: Новости Херсона

24.10.2022 12:39