ЗСУ підтвердили удар по Антонівському мосту, але заперечили, що могли постраждати цивільні

ЗСУ підтвердили удар по Антонівському мосту, але заперечили, що могли постраждати цивільні
У Збройних силах України підтвердили удар по Антонівському мосту біля тимчасово окупованого Херсона. Однак заперечують, що могли постраждати цивільні.
Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона наголосила, що українські військові не стріляють по об'єктах критичної інфраструктури на ураження та не стріляють по мирних населених пунктах і цивільних.

«Те, що на мосту в цей час не може бути цивільних, стверджують і самі окупанти, бо це комендантська година, і дуже суворих заходів вживають щодо тих, хто її може порушити. Цивільних там не було», — сказала Гуменюк.

Натомість постраждалими можуть бути самі окупанти, які перевдяглися у цивільний одяг, зазначила речниця. У російських пропагандистських медіа повідомляли про трьох загиблих внаслідок удару та 9 постраждалих.

За словами Гуменюк, вдягнувши цивільний одяг, окупанти намагаються приховати свою приналежність до військових і зробити картинку, що обстріляли нібито цивільних. Представниця командування каже, що подібні провокації були очікуваними.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/zsu-pidtverdili-udar-po-antonivskomu-mostu-ale-zaperechili-sho-mogli-postrazhdati-civilni

Категорії: Новости Херсона

21.10.2022 14:13