Командувач окупаційних військ рф визнав «непросту ситуацію» на Херсонщині.

Командувач окупаційних військ рф визнав «непросту ситуацію» на Херсонщині.
Новопризначений командувач окупаційних військ рф в Україні виступив на російському телебаченні, де розповідав про складну ситуацію на фронті та погрожував «ухваленням непростих рішень».
Про це пишуть російські ЗМІ.

Суровікін заявив, що на Херсонському напрямку склалася «непроста ситуація» і є певні «дані про можливість застосування Україною заборонених методів війни» в районі Херсона.

Так, командувач російських окупантів заявив про нібито підготовку масованого ракетного удару по греблі Каховської ГЕС та по місту «без розбору цілей».

Глава окупаційних військ заявив, що вони «забезпечать безпечний, вже оголошений виїзд населення за програмою переселення, що готується урядом росії».

російський ставленик на Херсонщині Володимир Сальдо також оголосив про «організоване переміщення» цивільного населення на лівий берег Дніпра. Його планують проводити поетапно.

Вивезти хочуть жителів «Бериславського, Білозерського, Снігурівського та Олександрівського муніципалітетів». Водночас Суровікін заявив, що подальші плани росії щодо Херсона «залежатимуть від військово-тактичної ситуації».

«Переміщення» і «тимчасове розміщення» обіцяють провести безплатно, силами МНС рф та окупаційної адміністрації Херсонщини. Сальдо заявив, що жителям окупованої області, які вирішать переїхати далі, до регіонів росії, уряд рф надасть певні житлові сертифікати.

Рішення переселити людей Сальдо пояснив «створенням масштабних оборонних укріплень, щоб будь-який напад був відбитий».

Джерело: https://hromadske.ua/posts/komanduvach-okupacijnih-vijsk-rf-viznav-neprostu-situaciyu-na-hersonshini-civilnih-hochut-pereseliti-zvidti

Категорії: Новости Херсона

19.10.2022 11:16