Окупанти почали евакуацію своїх «державних установ» на Херсонщині — Генштаб ЗСУ

Окупанти почали евакуацію своїх «державних установ» на Херсонщині — Генштаб ЗСУ
Окупанти посилюють фільтраційні заходи на тимчасово захоплених землях Херсонської області й розпочали процес евакуації своїх «державних установ».
Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

За наявною інформацією, з Херсона на тимчасово окуповану територію Криму вивозять співробітників та майно банків і пенсійного фонду. Нагадаємо, напередодні Генштаб повідомляв, що у Криму окупаційна влада видала «наказ» про порядок «евакуації» місцевих музеїв.

Окрім того, за даними Генштабу, у прикордонних районах росії значно знизився рівень морально-психологічного стану населення. Зокрема, це спричинено відсутністю медичної допомоги для цивільних. Через мобілізацію медпрацівників та збільшення потоку поранених цивільним відмовляють у наданні медичних послуг у лікарнях Бєлгородської області.

Що відбувається на фронті?

Президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому відеозверненні 15 жовтня повідомив про активні дії на різних ділянках фронту.

А начальник пресслужби 63 окремої механізованої бригади ЗСУ Олег Зелінський на запитання про звільнення Херсона відповів, що не може коментувати це. А втім, він залишив натяк про контрнаступ на Херсонщині, покуштувавши у прямому етері кавун — ця культура прямо асоціюється з окупованим регіоном, який є центром виробництва баштанних в Україні.

16 жовтня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр разом із командувачем ОК «Південь» генерал-майором Андрієм Ковальчуком навідала військових та озвучила нові дані про втрати серед українських захисників і російських солдатів.

«Андрій Трохимович розказав цікаві факти про деморалізацію підрозділів ворога на півдні та дедалі більші втрати ворога. Співвідношення втрат приблизно 1 до 6,5. За його словами, критична межа співвідношення втрат — 1 до 8, після якої армія противника буде психологічно "сипатись"», — зазначила Маляр.

За словами командувача, війська рф уже в доволі складній ситуації на півдні, але розслаблятися не час.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/okupanti-pochali-evakuaciyu-svoyih-derzhavnih-ustanov-na-hersonshini-genshtab-zsu

Категорії: Новости Херсона

17.10.2022 11:24