У деяких районах Києва та області будуть вимикати електроенергію через обстріли

У деяких районах Києва та області будуть вимикати електроенергію через обстріли
У районах Києва та області, де були обстріли 10 жовтня, застосовують графіки аварійного відключення електропостачання.
Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Частково обмежене електропостачання промисловим клієнтам та частині побутових клієнтів Києва та всієї області. Енергетики разом з рятувальними службами роблять все необхідне, щоб максимально швидко відновити нормальну роботу енергосистеми», — зазначив Кличко.

Київводоканал працює в центрі столиці над ліквідацією пошкодженої водопровідної мережі. Але тиск у мережі вже нормалізували, воду пустили споживачам.

У КМДА нам уточнили, що йдеться про вимкнення світла лише у районах, де були обстріли. Інформації про вимкнення електроенергії по всій території міста чи області немає. Усю актуальну інформацію публікуватимуть на сторінках КМДА.

Наші джерела пояснили, що застосування графіку аварійного відключення означає те, що можна буде вимикати електроенергію в офісах та інших приміщеннях, але не в житловому секторі.

Обстріли Києва

У столиці пролунала серія вибухів, зокрема у центрі Києва та біля об'єктів критичної інфраструктури. Унаслідок одного з ударів пошкоджено будівлю філармонії, музеїв Ханенків та Шевченка, Київський національний університет імені Шевченка та парк Шевченка.

Також пошкоджено будівлю бізнес-центру, вікна вокзалу та громадську зупинку. Загалом щонайменше 5 людей загинули в Києві, ще 51 — зазнала поранень.

В Офісі президента попередили, що внаслідок масованих обстрілів по Україні можливі перебої з енергоживленням. Потрібно бути готовими до наслідків, аж до віялових відключень. Прем'єр-міністр заявив, що пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/u-deyakih-rajonah-kiyeva-ta-oblasti-budut-vidklyuchati-elektroenergiyu-cherez-obstrili

Категорії: Новини Києва

10.10.2022 15:09