Білоруські аеродроми та залізницю готують до прийому військ — Генштаб

Білоруські аеродроми та залізницю готують до прийому військ — Генштаб
Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що білоруські аеродроми та залізницю готують до прийому військ.

Зокрема, на військовому аеродромі Лунинець за 50 км від України розпочався ремонт казарм, гуртожитків, складських приміщень. Такі ж роботи проводяться і на аеродромі Зябрівка за 25 км від України.

«Все це вказує на ймовірні наміри тривалого використання цього аеродрому, зокрема й підрозділами Росії», — заявив Громов.

Він зазначив, що в районі міста Осиповичі за 180 км від України зафіксовано ракетні дивізіони Іскандер.

«Проходять заходи щодо перевірки та підготовки білоруської залізниці для перевезення військ. Також, за наявною інформацією, під керівництвом осіб із ПВК Вагнера (РФ) продовжується підготовка працівників приватного охоронного підприємства Гарт-сервіс (РБ)», — повідомив Громов.

29 вересня один із лідерів білоруської опозиції, заступник голови об'єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко заявив, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко готується вступити у війну проти України.

На своїй сторінці у Twitter він повідомив, що Лукашенко нібито планує розгорнути в Білорусі 120 тисяч солдатів РФ упродовж листопада-лютого поточного року. При цьому сама Білорусь нібито зобов’язується мобілізувати близько 100 тисяч солдатів.

Раніше глава українського Міноборони Олексій Резніков висловив переконання, що громадяни Білорусі не мотивовані воювати проти України.

«Ми спостерігаємо за маневрами у Білорусі та готові там до всього. Але я залишався б оптимістом, бо мені здається, що білоруси не мотивовані воювати з Україною», — заявив він.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/bilorus-gotuyut-priymati-viyska-rosiji-ta-lukashenka-novini-ukrajini-50273512.html

30.09.2022 11:48