Аварія на Північному потоці може призвести до екологічної катастрофи — Bloomberg

Аварія на Північному потоці може призвести до екологічної катастрофи — Bloomberg
Вирва вируючої води діаметром 700 метрів, яка утворилася на місці вибуху газопроводу Північний потік, вказує на екологічну катастрофу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що за оцінками Німеччини, в результаті викидів в атмосферу потрапило близько 300 000 тонн метану, який є одним із найпотужніших парникових газів.

За даними журналістів, така кількість газу в період 20 років вплине на екологію так само, як і щорічні викиди приблизно 5,48 мільйона автомобілів у США.

26 вересня стало відомо про різке падіння тиску в російському газопроводі Північний потік-2, а наступного дня з’явилися повідомлення про таку саму проблему на Північному потоці-1. Обидва газопроводи, що проходять по дну Балтійського моря біля берегів Швеції та Данії, в цей час не працювали, але були заповнені технічним газом.

Інцидент стався на глибині близько 70 м поблизу данського острова Борнхольм у Балтійському морі — одразу за межами територіальних вод Данії, але в її виключній економічній зоні.

Загалом було зафіксовано три потужні витоки. Професор Шведського національного сейсмоцентру SNSN Бйорн Лунд заявив, що на маршрутах залягання трубопроводів сталися підводні вибухи, очевидно, штучної, а не геологічної природи.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/countries/vibuh-na-pivnichnomu-potoci-mozhe-prizvesti-do-ekologichnoji-katastrofi-ostanni-novini-50273250.html

29.09.2022 17:00