Кремль завтра оголосить про анексію захоплених українських територій

Кремль завтра оголосить про анексію захоплених українських територій
У Кремлі у п'ятницю, 30 вересня, відбудеться так звана церемонія «підписання договорів» про «приєднання до Росії» окупованих територій України, де напередодні пройшли так звані «референдуми», заявив речник президента РФ Дмітрій Пєсков.

«Буде об'ємний виступ президента Путіна на цьому заході. Це не послання президента до Федеральних зборів, дуже важливо не плутати», - заявив спікер Путіна.

«Договори» будуть підписані зі створеними Росією квазіформуваннями «ДНР» та «ЛНР», а також представниками окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей.

Він додав, що послання глави Кремля відбудеться пізніше, а сьогодні, 29 вересня, Путін проведе оперативну нараду із Совбезом.

«Договори про входження територій до складу РФ будуть підписані до розгляду пов'язаних із цим питань Совфедом», - зазначив Пєсков.

Як пишуть російські ЗМІ, депутати Держдуми отримали запрошення до Кремля на неназваний захід 30 вересня, який має відбутися о 15:00.

Нагадаємо, з 23 по 27 вересня окупаційні адміністрації на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей під дулами автоматів проводили «референдуми» щодо приєднання українських територій до Росії. Підконтрольні РФ окупаційні адміністрації регіонів уже звернулись до Путіна із проханням "включити регіони до складу Росі", а Госдума РФ запланувала на понеділок, 3 жовтня, позапланове засідання.

Джерело: https://zn.ua/ukr/WORLD/kreml-zavtra-oholosit-pro-aneksiju-zakhoplenikh-ukrajinskikh-teritorij

29.09.2022 16:06