Для підсилення «деградованих» підрозділів на фронт і далі прибувають непідготовлені російські мобілізовані – ISW

Для підсилення «деградованих» підрозділів на фронт і далі прибувають непідготовлені російські мобілізовані – ISW
Нещодавно мобілізовані російські військовослужбовці без навчання та бойової підготовки продовжують прибувати на фронт для підсилення існуючих там підрозділів російської армії. Про це в огляді за 28 вересня повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

«Російська влада продовжує надсилати щойно мобілізованих і недостатньо навчених новобранців для прямого посилення сильно деградованих залишків різних підрозділів, включаючи підрозділи, які раніше вважалися головними звичайними бойовими силами Росії», – йдеться у звіті ISW.

Аналітики Інституту посилаються на Генштаб ЗСУ, який повідомив, що новомобілізовані росіяни прибули на посилення підрозділів 1-го танкового полку 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї гвардійської танкової армії в невизначені райони України без жодної підготовки. А також вони взяли до уваги опубліковане від 27 вересня відео, на якому видно мобілізованого російського військового, який каже, що протягом двох днів його відправлять воювати в Херсонську область без будь-якої базової підготовки. Станом на момент публікації це відео вже видалене.

ISW наголосили, що саме цей підрозділ раніше вважався одним з найкращих, адже був механізованим та складався з добре підготовлених військовослужбовців.

«1-ша гвардійська танкова армія вважалася головною механізованою силою Росії до 24 лютого, і той факт, що її елементи посилюються погано дисциплінованими, ненавченими людьми, узгоджується з попередніми оцінками ISW про те, що навіть найелітніші частини Росії зазнали значних втрат в Україні і тому все більше деградують. Додавання новомобілізованих сил до частин 1-ї гвардійської танкової армії навряд чи надасть цим частинам вирішальну бойову міць», – йдеться у звіті ISW.

Джерело: https://zn.ua/ukr/POLITICS/dlja-pidsilennja-dehradovanikh-pidrozdiliv-na-front-i-dali-pribuvajut-nepidhotovleni-rosijski-mobilizovani-isw.html

29.09.2022 12:40