У Росії немає жодних шансів захопити Одесу – Братчук

У Росії немає жодних шансів захопити Одесу – Братчук
РФ не має жодних шансів захопити місто Одеса, заявив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. Він додав, що Одеса – це стратегічно важливе місто і є по суті «морськими воротами держави» і система його оборони вдосконалюється з кожним днем.

«Вона вибудовувалася із 24 лютого так, щоб жоден ворог не зміг сюди ні суходолом, ні морем проникнути. Сьогодні, коли ми говоримо про морську десантну операцію, ризик цей залишається, адже є чорноморський флот РФ. Але наразі немає приготувань до цієї дуже коштовної операції. Крім того, вона має бути забезпечена з суходолу або з повітря. На суходолі просування ворога немає, навпаки, на південному напрямку, хоч повільно, але просуваються наші ЗСУ», — зазначив Братчук.

Так речник Одеської ОВА прокоментував статтю Bloomberg, у якій видання з посиланням на джерела в Кремлі писало, нібито Владімір Путін все ще хоче захопити Україну попри все більш примарні шанси це зробити. Зокрема, у статті йшлося, що після оголошення мобілізації РФ зможе захопити Харків і Одесу.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/u-rosiji-nemaje-zhodnikh-shansiv-zakhopiti-odesu-bratchuk.html

28.09.2022 17:08