«Референдуми» нічого не змінюють, ЗСУ можуть звільняти всю Україну американською зброєю — Блінкен

«Референдуми» нічого не змінюють, ЗСУ можуть звільняти всю Україну американською зброєю — Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що ЗСУ можуть використати американську зброю для повернення всієї території України. Йдеться також про регіони, які Росія має намір «приєднати» шляхом фейкових «референдумів».

Про це повідомляє CNN.

«Україна має абсолютне право захищати себе на всій території. Включно з поверненням територій, які були незаконно захоплені тим чи іншим чином Росією», — сказав Блінкен.

Він додав, що США ніколи не визнають чотири регіони, які російський диктатор Володимир Путін може «приєднати» після фіктивних «референдумів».

Блінкен також наголосив, що ні для США, ні для України нічого не зміниться, у разі російських спроб «приєднання» українських регіонів.

«Українці продовжуватимуть робити те, що їм потрібно робити, щоб повернути забрану в них землю. Ми продовжуватимемо підтримувати їх у цих зусиллях», — сказав Блінкен.

З 23 по 27 вересня російські окупанти імітували так звані «референдуми» на тимчасово окупованих частинах Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

Україна та абсолютна більшість західних країн заявили, що результати псевдореферендумів не будуть визнані. Президент України Володимир Зеленський також зазначив, що проведення голосування та спроба анексії українських територій не вплине на процес їхнього звільнення зусиллями ЗСУ.

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/referendumi-nichogo-ne-zminyuyut-zsu-mozhut-zvilnyati-vsyu-ukrajinu-amerikanskoyu-zbroyeyu-blinken-50272966.html

28.09.2022 14:41