Росія посилює підрозділи для стримування ЗСУ на Луганщині – британська розвідка

Росія посилює підрозділи для стримування ЗСУ на Луганщині – британська розвідка
Росія почала встановлювати доволі суттєву оборону на північній лінії фронту Луганської області, оскільки просування українських військ тепер загрожує частинам Луганської області, де відбулося так зване «голосування» щодо приєднання до Російської Федерації.

Як зазначають аналітики Міністерства оборони Великої Британії, останніми днями Україна активізувала наступальні операції на північному сході країни.

Підрозділи повільно просуваються принаймні на двох напрямках — на схід від лінії річок Оскіл і Сіверський Донець, де сили консолідувалися після попереднього наступу на початку місяця. Натомість Росія почала посилювати комплектацію підрозділів на цьому напрямку.

Також тривають важкі бої в Херсонській області, де російські сили на правому березі Дніпра залишаються вразливими.

«Росія продовжує свої жорсткі спроби просунутися в районі Бахмута на Донбасі, навіть стикаючись із серйозним тиском на своїх північних і південних флангах. Ймовірно, це пов’язано з політичним тиском, оскільки Росія використовує сили, які інакше могли б посилити інші фланги», - зазначають у британській розвідці.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/rosija-posiljuje-pidrozdili-dlja-strimuvannja-zsu-na-luhanshchini-britanska-rozvidka.html

28.09.2022 14:37