«Окупанти поступово відступають»: оперативне командування повідомило про поточну ситуацію на півдні України

На півдні України тривають запеклі бої, українські сили поступово закріплюють за собою звільнені території.

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

" Бої йдуть запеклі. На півдні досить спекотно. Вогонь йде з одного боку і з іншого. Але ворог все ж таки поступається. Поступово-поступово території ми закріплюємо за собою. Це його напружує, відповідно, обстрілів стає то менше, то більше – залежно від того, яку кількість боєприпасів ми вразили за ніч", - сказала вона.

Гуменюк зазначила, що за минулу добу ЗСУ завдали ударів по районах зосередження ворожої техніки та озброєння. Масштаби та результати цих ударів будуть оголошені пізніше.

Також вона заявила, що проведення окупантами незаконних референдумів та оголошення мобілізації в РФ є імітацією Кремлем реальної діяльності.

"Мобілізація та референдум – це просто чергова маніпуляція, якими вони зображують свою діяльність, більше нічого", - наголосила Гуменюк.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/okupanti-vidstupayut-na-pivdni-ukrajini-novini-ukrajini-50272007.html?utm_source=telegram

23.09.2022 18:06