Ядерні погрози Путіна не вплинуть на допомогу Україні — Пентагон

Ядерні погрози Путіна не вплинуть на допомогу Україні — Пентагон
У Міноборони США повідомили, що ядерний шантаж російського диктатора Володимира Путіна не вплине на допомогу, яку Вашингтон надає Україні.

Про це повідомляє CNN із посиланням на прессекретаря Пентагону Патріка Райдера.

"Що стосується заяв Росії, це не впливає на зобов'язання відомства продовжувати роботу з нашими міжнародними партнерами та нашими союзниками з надання Україні підтримки, якої вона потребує для боротьби за захист своєї країни", - сказав він.

Райдер додав, що загрози Путіна не вплинуть на обговорення видів допомоги, яку нададуть США.

«Ми продовжимо ці розмови та продовжуватимемо думати не лише про те, що їм (Україні — ред) потрібно у середньостроковій та довгостроковій перспективі, але й про те, що їм потрібно зараз», — сказав Райдер.

21 вересня Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії та заявив, що підтримає проведення фіктивних «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України, а також погрожував ядерним ударом у разі «загрози територіальної цілісності» РФ.

Президент Володимир Зеленський у середу, 21 вересня, відреагував на ядерний шантаж Путіна. Він не вірить, що РФ застосує ядерну зброю, але додав, що заглянути в голову главі кремлівського режиму не можна і що "є ризики".

Джерело: https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/pentagon-povidomiv-yak-yaderni-pogrozi-putina-vplinut-na-dopomogu-ukrajini-novini-ukrajini-50271905.html

23.09.2022 15:10