Німеччина націоналізує імпортера газу Sefe, який раніше відносився до «Газпрому» – ЗМІ

Німеччина націоналізує імпортера газу Sefe, який раніше відносився до «Газпрому» – ЗМІ
Уряд Німеччини збирається націоналізувати компанію-імпортера газу Sefe, яка раніше називалася Gazprom Germania, щоб захистити її від банкрутства, повідомляє Reuters з посиланням на німецьке видання Spiegel.

Представник міністерства економіки сказав, що переговори щодо майбутнього Sefe тривають. У самій компанії цю новину поки не прокоментували. Енергетичний регулятор Німеччини відмовився від коментарів.

Колишній Gazprom Germania з квітня перебуває під федеральною опікою для забезпечення безпеки постачання газу в Німеччині.

Маючи активи та дочірні компанії в Німеччині, Великій Британії, Швейцарії, Бельгії, Чехії та за межами Європи, фірма має важливе значення для європейського газового ринку та поставок для промисловості та домашніх господарств.

Експерти вважають, що націоналізація ймовірна, але кажуть, що це може зайняти кілька тижнів.

Вчора німецький уряд в рамках боротьби з енергетичною кризою вирішив націоналізувати компанію Uniper, найбільшого імпортера російського газу.

Загалом Німеччина вже вкладає щонайменше 40 мільярдів євро у своїх трьох найбільших російських імпортерів газу – Uniper, Sefe та підрозділ EnBW – VNG.


Джерело: https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/nimechchina-natsionalizuje-importera-hazu-sefe-jakij-ranishe-vidnosivsja-do-hazpromu-zmi.html

23.09.2022 15:08