Буданов розповів, як росіяни ставились до звільнених українських полонених

Буданов розповів, як росіяни ставились до звільнених українських полонених
Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що звільнені з російського полону українські захисники знаходяться в різному фізичному стані. До багатьох з них застосовувались жорстокі тортури.

Про це він сказав під час брифінгу щодо обміну військовополонених.

«Всі перебувають абсолютно в різному стані. На жаль, це правда. Є особи, які фізично більш-менш в нормальному стані, за винятком хронічного недоїдання. Є особи, до яких застосовувалися дуже жорстокі тортури. На жаль, відсоток таких осіб серед тих, кого ми повернули, є досить великим… До багатьох із них (звільнених, — ред.) застосовувалися дуже жорстокі види тортур», — розповів Буданов.

Він відзначив, що в цьому питанні не можна сказати, що люди ділилися за певними категоріями.

«Це залежало більшістю саме від місць їх перебування. На жаль, їх тримали не в одному місці, в Оленівці - а може, й на щастя — а в багатьох різних закладах на тимчасово окупованій території, так і РФ», — додав начальник ГУР.

За його словами, частина звільнених українських захисників наразі перебуває в лікарні в Чернігові, а також у медичних закладах Чернігівщини.

Більшість зі звільнених потребують лікування, і всі вони потребують психологічної реабілітації.

У ніч на четвер, 22 вересня, стало відомо, що Україна повернула з російського полону 215 захисників, з них 108 — бійці Азову. П’ять командирів із Азовсталі зараз перебувають у Туреччині. Також були звільнені десять іноземних захисників України, вони прибули у Саудівську Аравію.

П’ять командирів гарнізону Азовсталь обміняли на 55 російських військових, в обмін на решту Україна віддала країні-агресору підозрюваного в держзраді нардепа Віктора Медведчука.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/zhorstoki-vidi-tortur-ta-nedojidannya-budanov-rozpoviv-yak-rosiyani-stavilis-do-zvilnenih-polonenih-50271876.html

23.09.2022 15:07