ЗМІ дізналися, що приховує засекречений сьомий пункт указу Путіна про мобілізацію

ЗМІ дізналися, що приховує засекречений сьомий пункт указу Путіна про мобілізацію
Журналісти з’ясували, про що йдеться у сьомому пункті указу російського диктатора Володимира Путіна про мобілізацію, який було вирішено засекретити.

Як заявив раніше його речник Дмитро Пєсков, кремлівський режим приховав кількість резервістів, яких збираються призвати для відправки на війну проти України.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу стверджує, що мобілізація торкнеться 300 тисяч росіян.

Водночас, за даними видання, Нова газета. Європа, яке посилається на обізнане джерело в адміністрації Путіна, насправді йдеться про 1 млн громадян, яких російська влада планує використовувати в якості гарматного м’яса у боях з ЗСУ.

У свою чергу у Міністерстві внутрішніх справ України вважають, що очікування РФ сильно завищені, і насправді Кремль зможе зібрати для поповнення своїх втрат в Україні не більше 50 тисяч нових солдатів.

«Ми маємо розуміти, що ця мобілізація не означає, що завтра всі 300 тисяч з’являться на лінії зіткнення. Насамперед потрапляють ті, хто має військові спеціальності, тому, думаю, ця хвиля буде 40−50 тисяч», — зазначив радник голови МВС Вадим Денисенко.

Нагадаємо, 21 вересня, після скасованого напередодні звернення до громадян РФ, кремлівський диктатор Володимир Путін оголосив у країні «часткову мобілізацію».

Після цього росіяни почали масово скуповувати квитки до інших країн, щоб уникнути участі у війні в Україні.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/mobilizaciya-u-rosiji-rf-hoche-prizvati-1-mln-rezervistiv-novini-ukrajini-50271772.html

22.09.2022 17:22