"Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе": Трасс відреагувала на мобілізацію в РФ збільшенням військової допомоги


Прем'єр-міністр Британії Ліз Трасс пообіцяла, що Україна отримає ще більше зброї від Королівства, зокрема й ракети MLRS, на тлі останніх новин з Москви. Під час виступу на Генасамблеї ООН вона зазначила, що Лондон збільшить військову підтримку нашої держави "наскільки буде потрібно".

"Поки я говорю, в Україну прибуває нова британська зброя, зокрема ракети MLRS. Ми не заспокоїмося поки Україна не здобуде перемогу", – наголосила Трасс.

Прем'єрка нагадала, що сьогодні Росія в Україні вбиває та калічить людей, а в якості зброї використовує навіть зґвалтування. Після цього Трасс гостро розкритикувала дії російського президента Владіміра Путіна.

"Цього ранку ми бачили, як Путін намагається виправдати свої катастрофічні провали. Він вирішив продовжувати зусилля, посилаючи ще більше резервістів на жахливу долю. Він відчайдушно намагається створити видимість демократії для режиму, для якого не існує прав і свобод людини. Він вдається до нових фіктивних претензій та бряцання зброєю. Це не спрацює", – сказала Трасс.

А ядерний шантаж Путіна вона назвала "брязканням зброєю", додавши, що "це не спрацює".

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ Владімір Путін оголосив часткову мобілізацію у країні, відповідний указ вже був підписаний. У рамках таких заходів російська влада планує призвати воювати проти України ще 300 тисяч резервістів.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/mi-ne-zaspokojimosja-poki-ukrajina-ne-peremozhe-trass-vidreahuvala-na-mobilizatsiju-v-rf-zbilshennjam-vijskovoji-dopomohi.html

22.09.2022 14:08