Залужний: Ми знищимо всіх, хто прийшов в Україну зі зброєю — добровільно чи за мобілізацією

Залужний: Ми знищимо всіх, хто прийшов в Україну зі зброєю — добровільно чи за мобілізацією
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що ЗСУ знищать усіх російських окупантів, які прийшли в Україну зі зброєю — добровільно чи за мобілізацією.

У Telegram Залужний нагадав, що ЗСУ вже 8 років та 7 місяців стримують збройну агресію Росії проти України.

«Повномасштабний наступ противника не налякав нас. Більше того, ми обʼєдналися та гідно зустріли ворога. Оголошення мобілізації в Росії є тому підтвердженням», — пише він.

Залужний наголосив, що сотні тисяч українських чоловіків та жінок захищають рідну землю, власні будинки, своїх дітей та майбутнє України.

«Тому жодні заяви військово-політичного керівництва країни-агресора не вплинуть на нашу готовність боротися за свою свободу.Ми знищимо всіх, хто зі зброєю прийде на нашу землю — чи добровільно, чи за мобілізацією», — сказав він.

За даними Генштабу, з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила близько 55 110 своїх військових, за минулу добу — 300.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії та заявив, що підтримає проведення фіктивних «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України, а також погрожував ядерним ударом у разі «загрози територіальної цілісності» РФ.

Після цього в ефірі виступив глава міноборони РФ Сергій Шойгу, який заявив, що Росія веде війну не з Україною, а з «колективним Заходом». За словами Шойгу, для поповнення колосальних втрат ЗС РФ в Україні країна-агресор вирішила мобілізувати 300 тисяч росіян.

Джерело: https://nv.ua/ukr/ukraine/events/mobilizaciya-valeriy-zaluzhniy-vidpoviv-na-rishennya-putina-novini-ukrajini-50271591.html

22.09.2022 10:53