Рахманін розповів про дві проблеми для наступу ЗСУ на півдні

Рахманін розповів про дві проблеми для наступу ЗСУ на півдні
Член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін заявив, що у ЗСУ на півдні сьогодні є дві складності. Перше - Росія збільшила своє угрупування там, перекинула на цей напрямок в тому числі й велику кількість техніки, а друге - специфічний рельєф місцевості. Про це він розповів під час інтерв'ю виданню "Ліга.нет".

"Російське угрупування у Херсонській області суттєво збільшилось. Вони туди перекинули величезну кількість техніки та боєприпасів. Називають цифри від 20 000 до 25 000 військових РФ. Це серйозно, - пояснив Рахманін. - Ще одна складність: дуже специфічний рельєф. Степ, мало зеленки, є серйозні водні перешкоди. Один із населених пунктів, який вдалося відвоювати українським військовим — Сухий Ставок. Наші зламали лінію оборони, це успіх, який є можливість закріпити й розвинути. Але там відкрита місцевість. І це ускладнює наступ. Тим більше, що у противника, на жаль, серйозна перевага і в авіації, і в артилерії".

Експерт також зауважив, що якщо цей наступ матиме розвиток, це може призвести до захоплення стратегічної ініціативи.

"Протягом найближчих днів це стане зрозуміло", - зауважив він, додаючи, що успіхом вважатиме звільнення великої частини території і завдання суттєвих втрат ворогу.

29 серпня у ЗСУ заявили, що захисники почали контрнаступальні дії на кількох напрямках в Херсонській області. Для просування українські військові руйнують логістику ворога та знищують важливі об'єкти, як-от склади з озброєнням та боєприпасами. Як наслідок, в регіоні не залишилося мостів, з допомогою яких окупанти можуть втекти на авто, були удари також по понтонних переправах.

У ЗСУ наразі зберігають тишу щодо успіху захисників, а в Росії брешуть, нібито наступ закінчився ввечері того ж дня.

Західні ЗМІ тим часом попереджають, що передчасний контрнаступ під тиском вимог звільнити Херсон до зими є небезпечним. За словами експертів, існують серйозні загрози непродуманого і непідготовленого плану України.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/rakhmanin-rozpoviv-pro-dvi-skladnoshchi-nastupu-zsu-na-pivdni-.html

Категорії: Новости Херсона

01.09.2022 15:44