Усик переміг Джошуа у бою-реванші за статус чемпіона світу з боксу

Усик переміг Джошуа у бою-реванші за статус чемпіона світу з боксу
Український боксер Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа і закріпив за собою статус чемпіона світу в суперважкій вазі.

Олександр Усик зійшовся з Ентоні Джошуа в матчі-реванші за п'ять поясів. На кону стояли титули WBO, WBA Super, IBF і IBO, які українець відібрав у британця минулого року. Також спортсмени билися за титул чемпіона за версією журналу The Ring, який став вакантним після того, як Тайсон Ф'юрі оголосив про завершення кар'єри.

Чемпіонський бій проходив у ніч проти 21 серпня в місті Джидді (Саудівська Аравія) на арені King Abdullah Sports City. Поєдинок тривав усі 12 раундів. У результаті Усик переміг роздільним рішенням суддів.

«Я присвячую цей поєдинок своїй державі, Збройним силам України та всім, хто її боронить», — сказав Усик після перемоги в матчі-реванші.

Цей двобій Усика з Джошуа відбувся за 11 місяців після їхнього першого бою. Той завершився перемогою Усика одноголосним рішенням суддів і став головною подією боксу в 2021 році за версією видання The Ring. Британець скористався своїм правом на реванш, тож відбувся титульний захист.

Тепер в активі 35-річного Усика 20 перемог (13 з них нокаутом) у 20 поєдинках. Чотири з них він провів у суперважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси.

Після початку повномасштабного вторгнення Усик вступив до лав тероборони, тож дата проведення матчу залишалася під питанням. Згодом стало відомо, що уряд України почав надавати дозвіл спортсменам виїжджати з країни для участі у міжнародних змаганнях.

Інший український боксер Василь Ломаченко відмовився від поєдинку з австралійцем Джорджем Камбососом-молодшим. Боксер теж записався до тероборони.

Джерело: https://hromadske.ua/posts/usik-peremig-dzhoshua-u-boyu-revanshi-za-status-chempiona-svitu-z-boksu-u-supervazhkij-vazi

22.08.2022 11:40