Трагедія Оленівки може повторитися у Маріуполі

Трагедія Оленівки може повторитися у Маріуполі
Військовий експерт Дмитро Снєгирьов заявив, що російські військові на День Незалежності України, який відзначатимуть вже цієї середи, знову планують вчинити злочин проти наших військовополонених в захопленому Маріуполі, як це сталося в Оленівці. Під час інтерв'ю ТСН він розповів, що росіяни можуть підірвати будівлю "суду", де заплановано "судовий процес" над нашими захисниками, пише zn.ua.

"…йдеться про те, що спецслужбами Російської Федерації буде здійснений сценарій чи то обстрілів приміщення суду з використанням тактичних ракетних комплексів "Точка-У" начебто українською стороною, чи то підрив самої будівлі суду. Ці заходи готуються саме до 24 серпня. Йдеться про те, що буде реалізований сценарій Оленівки", - зазначив Снєгирьов.

Він пояснив, що версія росіян полягатиме в тому, нібито шляхом обстрілу ЗСУ захочуть зірвати "суд", аби захисники не давали свідчень проти України.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що на сцені маріупольської філармонії російські війська будують залізні клітки для того, аби згодом там провести псевдосуд нам українськими захисниками, які перебувають у полоні РФ, в тому числі й "азовцями". За попередніми даними, бойовики запланували його нібито на вересень.

Варто розуміти, що всі військовополонені, в тому числі й іноземні, які сьогодні перебувають в російському полоні, є комбатантами - їх повинна захищати Женевська конвенція. Проте у випадку з РФ міжнародні норми не діють.

Джерело: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/olenivka-mozhe-povtoritisja-ekspert-poperediv-pro-plin-rosijan-na-den-nezalezhnosti-.html

Категорії: Новини Маріуполя

19.08.2022 08:53